ZDRAV ZAJTRK za visok nivo energije

Zdrav (uravnotežen) zajtrk napolni naše telo z vsemi potrebnimi hranili in energijo. To naredi postopoma, ne da bi prehitro in preveč dvignil nivo krvnega sladkorja ter posledično inzulina. Pomaga, da se izognemo “odvisnosti” od t.i. slabih virov ogljikovih hidratov in maščob tekom dneva. Tako imamo apetit pod nadzorom, želja po neprimerni hrani (slani, sladki in mastni prigrizki, čokolada, pecivo, energijske ter gazirane pijače, nekvalitetna hitro pripravljena hrana ipd.) se zmanjša in telo začne uporabljati svojo uskladiščeno maščobo za pridobivanje energije.

Če začnemo dan z zdravim zajtrkom, bomo posledično zaradi nadzora apetita izbirali boljše obroke tekom celega dne. To pomeni, da bomo lahko vzdrževali visok nivo energije, koncentracije ter odličnega razpoloženja skozi ves dan.  Vse našteto pa je osnova za uspešnost na vseh področjih našega delovanja.

Energija, koncentracija, razpoloženje, telesna teža, regeneracija,...

Energija, koncentracija, razpoloženje, telesna teža, regeneracija,…

Zdrav zajtrk bi moral ustrezati štirim kriterijem:

  1. Obnoviti energijo potrošeno v zadnjih 24 urah,
  2. Obnoviti gradbene materiale, ki so se potrošili čez noč,
  3. Nadomestiti zaloge vode,
  4. Vzdrževati nivo krvnega sladkorja znotraj normalnega območja in preprečiti porast inzulina.

Želim poskusiti  koncept zdravega zajtrka

ZDRAV ZAJTRK nam omogoča, da si zagotovimo vse, kar potrebuje naše telo zjutraj in se izognemo posledicam, ki jih povzroča izpuščanje zajtrka oz. neuravnotežen zajtrk:

  1. Telo oskrbi z vsemi ključnimi hranili in vodo,
  2. Priskrbi energijo iz beljakovin in ne iz ogljikovih hidratov,
  3. Ne povzroča naglega dviga in padca krvnega sladkorja, posledica katerega je padec energije ter koncentracije in izbira neprimernih živil.

Poleg tega pomaga:

  • očistiti črevesje,
  • izboljšati absorbcijo hranil,
  • vzdržuje nivo vode skozi ves dan,…
Share