Specialna Olimpiada Slovenije ter FIT & SIT

Člani skupine “FIT&SIT” iz CUDV Črna na Koroškem pravijo: “Svoj način zdravega življenja, to pomeni znanja o zdravi prehrani, ki smo ga pridobili na delavnicah pod vodstvom Andreje, na naših srečanjih v Thermani Laško, uspešno prenesli na ostale uporabnike v naši enoti.”

SOS Tek za zdravje Slovenj Gradec

FIT & SIT ekipa CUDV Črna v okviru Wellness projekta na Teku za zdravje

“Z vodjo kuhinje se sproti dogovarjamo, da nam pripravljajo zdrave obroke, z več sadja in zelenjave. Večerje si pripravljamo sami in to so različne solate s pustimi beljakovinami, za malico ni več različnih čokoladic, pa pekarskih izdelkov, pač pa sadne solate, sadje, kefir, limonade. Zato pa še bolj cenimo posebne priložnosti, kot so rojstni dnevi in pripravimo kakšno presno torto in se tudi malo prekršimo.”

“Drugače v Črni opažamo napredek. Zdrav način življenja z veliko gibanja nam koristi. Več imamo energije. Sabina je manj bolna, Marjanca več nasmejana kot je bila, pri Ireni in predvsem Kristijanu ni več socialne odmaknjenosti, agresije in jeze, več je vključevanja v aktivnosti; Ivan pa ima manj odklonilnega vedenja. Tudi kakšen kilogram je manj in zato boljša samopodoba. Pa glej, kaj nam povzroča hrana!!!!”

Celoten članek si lahko preberete na strani Specialna Olimpiada Slovenije

Share